Volition – Kevin Scholtze

Kevin Scholtze, Illustratie 2012-2016, is een sociaal beeldmaker. Door samen te werken met anderen geeft hij vorm aan zijn makerschap. Om een podium en een publiek voor zijn werk te vinden, zette Kevin tijdens zijn afstuderen het platform ‘Volition’ op. Een interactief platform dat de ambacht van illustratie combineert met de moderne technologie van live-streaming. Tijdens live-uitzendingen werkt Kevin aan een illustratie en daagt kijkers uit op zijn werk te reageren; door te stemmen, thema’s en stijlen op te geven en op vele andere manieren. Door deze interactie laat hij kijkers of andere beeldmakers meebeslissen over hoe zijn illustraties eruit gaan zien.

Eindexamenwerk Volition van Kevin Scholtze

Live-uitzendingen

“Ik heb nu een aantal van deze live-uitzendingen gedaan. Zo heb ik samen met mede-illustrator Jacco de Jager een uniek interactief verhaal geïllustreerd op een vlak van 10 meter. Tijdens vier sessies besloot het publiek hoe het verhaal verder zou gaan. Wij moesten tijdens deze live-uitzendingen als illustratoren vanuit ons vakgebied daar ter plekke op reageren”, aldus Kevin. In zijn meeste recente uitzendingen werkte Kevin samen met het publiek aan portretten, landschappen en andere beelden op groot vlak. De verschillende thema’s die de kijkers dan aansnijden, verwerkt Kevin in zijn uiteindelijke beeld.

Kevin Scholtze met Jacco de Jager aan het werk tijdens een live-uitzending

Meewerken

Wil je een keer als kijker of beeldmaker meewerken aan een illustratie van Kevin? Ga dan naar: www.twitch.tv/volitionlive. De live-uitzendingen vinden een keer per anderhalve maand plaats.