Launch 2018: Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp

Van 30 juni tot en met woensdag 4 juli tonen de afstudeerders van AKV|St.Joost uit Breda en 's‑Hertogenbosch hun examenwerk tijdens Launch 2018. Hieronder een overzicht van de activiteiten die rondom de Graduation Show van Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp plaatsvinden. In opmaat naar het afstuderen, wordt deze pagina geupdate met interviews en publicaties. 

Eindexamen expositie LAUNCH 2018 - Illustratie|Animatie

Zaterdag 30 juni t/m woensdag 4 juli van 11.00-18.00 uur, met avondopenstelling tot 21.00 uur op maandag 2 juli aan de Paralleweg 21, 's-Hertogenbosch en dinsdag 3 juli aan de Beukenlaan 1, Breda.

Launch 2018: Graduation Show Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp AKV|St.Joost

IN DE MEDIA

Sjors Heijs

 

In Radioprogramma GrensGeluiden vertelt Sjors Heijs, student Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp, over het ontwerpen op basis van de onzichtbare restruimte rondom bestaande – iconische – ontwerpen. Met die ‘lege’ ruimte om voorwerpen heen, creëert Sjors nieuw, eigen werk. In zijn afstudeerwerk laat Sjors concepten zien van ontwerpen op basis van negatieve ruimte van bekende objecten. (Duur: 16min25)

Lotte Gommers

 

Grensgeluiden interview met Lotte Gommers, eindexamenstudent Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp. Lotte is een ontwerper die zich graag bezig houdt met maatschappelijke kwesties. Deze kwesties probeert ze op een andere manier aan het licht te brengen, oa met haar afstudeerwerk 'Potcast' over begrip voor de lesbische vrouw. (duur: 12.55)

Lieke Verberkt

Lieke Verberkt, afstudeerwerk 'Waar kom je echt vandaan?'

Lieke haar afstudeerproject gaat over de tweede generatie Nederlanders met een migratie achtergrond. Dagelijkse ervaringen van minderheden blijven vaak onbesproken in de samenleving. Met haar project wilt ze de tweede generatie een stem geven, hun ervaringen delen, en de culturele diversiteit binnen Nederland zichtbaar maken. De vraag: “waar kom je echt vandaan” staat centraal in haar project. Lees meer in het artikel van Punt Magazine