Beeldende Kunst

Beyond Autonomy

Ontdek de hedendaagse kunstpraktijk

Je bent op zoek naar iets anders, het onbekende of misschien wel onbenoembare. Je wilt iets betekenen voor de wereld, daarbij uitstijgen boven de waan van de dag. Je denkt in beelden en hebt plezier in het maken. Tijdens deze opleiding maak je werk vanuit jouw persoonlijke betrokkenheid tot de wereld. Je ontwikkelt een eigen beeldend vermogen. Je leert handelen vanuit een autonoom standpunt. Als toekomstig beeldend kunstenaar ontwikkel je jouw eigen makerschap en organisatievermogen en werk je aan vormen van zichtbaarheid, zowel binnen als buiten de kaders van de kunstwereld. 

Studielocatie: Breda of 's‑Hertogenbosch

C-Section - afstuderen Beeldende Kunst AKV|St.Joost Breda
Student Beeldende Kunst met keramiek aan het werk in de werkplaats in Breda
Manifest Beeldende Kunst AKV|St.Joost

Beyond autonomy

Het programma van Beeldende Kunst baseert zich op de rijke traditie van de kunsten. Vanuit deze achtergrond onderzoek je tijdens de studie jouw rol als kunstenaar in deze samenleving. Je verdiept je in actuele maatschappelijke onderwerpen, zoals collectiviteit, digitalisering en globalisering, en denkt na over wat deze onderwerpen betekenen voor jouw activiteiten. Op deze manier versterk je je autonome mentaliteit. Je zoekt voor jezelf uit hoe jij kunt bijdragen aan kunst, cultuur en de maatschappij voor nu en in de toekomst. 

Studie in cijfers

Afstudeerwerk Beeldende Kunst AKV|St.Joost Den Bosch
C-Section Afstudeerproject Beeldende Kunst AKV|St.Joost Breda

Studievoorbeelden

Bekijk hieronder voorbeelden van projecten die je laten zien hoe studenten tijdens de opleiding samenwerken en zichzelf ontplooien.

Toekomstperspectief

Na de studie kun je ervoor kiezen aan de slag te gaan als beeldend kunstenaar binnen je eigen kunstpraktijk, een culturele instelling, of kom je terecht in een functie waar je je specifieke innovatieve en ondernemende kwaliteiten inzet. Veel voorkomend is een hybride beroepspraktijk met een combinatie van verschillende type werkzaamheden. Ook kun je doorstuderen aan een specialistische of theoretische masteropleiding. 

Na de opleiding:

  • werk je in opdracht of zelfstandig
  • start je een eigen initiatief
  • neem je deel aan een artist-in-residence programma
  • studeer je door aan een masteropleiding

Praktische zaken

Over welk onderwerp wil je meer weten?

Aanmelden & toelating

Aanmelden voor de studie doe je via Studielink.
Let op: voor deze opleiding vindt een selectie plaats op basis van een assessment.

Over aanmelden en toelating

Open dagen

De volgende open dag staat onder voorbehoud gepland op 7 november 2020.

Mail je vraag Info open dagen

Beeldende Kunst nieuws