Studeren in Breda

De academie in Breda is gevestigd in een voormalig kleinseminarie aan de rand van de stad. De geschiedenis van het gebouw zie je op verschillende plekken terug zoals in de oude kapel, waar nu onder andere de mediatheek te vinden is. Het pand vormt met zijn grote ramen, hoge plafonds en prachtige parkomgeving een inspirerende plek. 

AKV|St.Joost Breda

Glas-in-loodraam

In 2015 is de kapel volledig gemoderniseerd en wordt nu gebruikt voor bijeenkomsten en exposities. In 2017 werd een glas-in-lood raam geplaatst boven de ingang van de kapel. Lars Posthumus, alumnus Grafisch Ontwerp, ontwierp het raam tijdens zijn afstudeerjaar. Bekijk hier de video van de totstandkoming van dit sierraad in de academie.

Faciliteiten en samenwerking

Studenten maken gebruik van de werkplaatsen, ateliers en studioruimtes. Het lunchcafé ligt aan de parkzijde. Hier is iedere donderdagmiddag de door studenten georganiseerde (Vloei)bar. In het atrium vind je het hele jaar door exposities, lezingen en discussies. Deze activiteiten zorgen in combinatie met onze studenten, (gast)docenten en kunstenaars voor een levendige interactie tussen academiewereld en daarbuiten.

De academie werkt regelmatig samen met festivals en kunst- en cultuurinstellingen uit de regio zoals Club SOLO, Witte RookGraphic MattersStedelijk Museum Breda, Cultuurnacht BredaPlaygrounds en BredaPhoto.

De academie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, fiets en auto.

Studeren of ontspannen in de tuin bij het restaurant

Postadres
Postbus 90116
4800 RA  Breda

Bezoekadres
Beukenlaan 1 
4834 CR Breda

Adres voor navigatie en leveranciers
Beukenlaan 1
4854 TA Bavel