Studeer af met je eigen onderzoeksproject

Jaar 4

Je rondt de studie New Design & Attitudes (Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp) af met een afstudeeronderzoek waarmee je laat zien dat je de geleerde ontwerpmethoden en - vaardigheden, technologie en theorie op het gewenste niveau beheerst. In semester 7 verken je de beroepspraktijk op een manier die past bij jou als ontwerper. Dat kan bij een bestaande ontwerpstudio, een bedrijf of organisatie. Het is ook mogelijk om met een zelfgekozen project jouw ontwerperschap te toetsen.

Jaar 4 Grafisch Ruimtelijk Ontwerp AKV|St.Joost
Previous Next

In semester 8, het laatste deel van je studie, werk je aan je eigen onderzoek en afstudeerproject. Dit doe je met begeleiding van een procesbegeleider, docenten, werkplaatsmeesters en externe deskundigen. Uiteindelijk presenteer je jouw onderzoek, je werk, wie jij als ontwerper bent en waar jouw kracht ligt aan de academie en de buitenwereld. Misschien leidt je afstuderen tot mogelijkheden om je werk op verschillende podia te tonen.

Jaar 4 Grafisch Ruimtelijk Ontwerp AKV|St.Joost
Previous Next
AKV|St.Joost presenteert 8 alumni op de Dutch Design Week
Previous Next

Ook na je studie blijven we graag op de hoogte van je werk en hoe je jouw beroepspraktijk verder vorm geeft. Jaarlijks selecteren we een aantal afstudeerders om zich op de Dutch Design Week in Eindhoven te presenteren.

Bekijk het programma van de andere jaren: