New Design & Attitudes

(Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp)

Geef vorm aan de wereld

Je bent nieuwsgierig naar de wereld om je heen. Vanuit je eigen fascinatie en verbeeldingskracht geef je antwoord op onderwerpen die in de samenleving om een reactie vragen. Tijdens de studie New Design & Attitudes (Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp) leer je, door analyse en onderzoek, een ontwerpvraagstuk aan te pakken en je ontwerpvaardigheden te versterken. Zo ontwikkel je je tot een professionele ontwerper die op een kritische en creatieve manier kan reageren op wat er speelt in de samenleving. En die op deze manier de wereld vorm kan geven.

Studielocatie: Breda of 's‑Hertogenbosch

Geef vorm aan de wereld - Grafisch Ruimtelijk Ontwerp AKV|St.Joost
Geef vorm aan de wereld - Grafisch Ruimtelijk Ontwerp AKV|St.Joost
Geef vorm aan de wereld - Grafisch Ruimtelijk Ontwerp AKV|St.Joost

Jij staat centraal in het programma

Jouw persoonlijke interesses en ambities zijn de basis van de manier waarop jij je studie vormgeeft. Hierbij staat altijd de ontwikkeling van je eigen professionele profiel centraal. Tijdens je studie krijg je les van docenten die werkzaam zijn in de ontwerppraktijk. Onder begeleiding van deze professionals maak je veel en divers werk en combineer je digitale technologie met meer traditionele technieken. Je volgt colleges, workshops en trainingen en je kunt volop aan de slag in de werkplaatsen.

Studie in cijfers

Eindexamenproject If we speak van Francien van Cappelle
Klaslokaal 2e jaar Grafisch | Ruimtelijk Ontwerp in Den Bosch

Studievoorbeelden

Hieronder zie je een aantal voorbeelden uit projecten van onze studie, die laten zien hoe studenten samenwerken en tegelijkertijd de ruimte hebben zichzelf te ontplooien.

Toekomstperspectief

Als ontwerper ontwikkel en ontwerp je niet alleen concrete zaken zoals producten of objecten. Processen visualiseren, concepten ontwikkelen en omgevingen of situaties ontwerpen behoren ook tot het vakgebied. Na je studie kan je voor opdrachtgevers aan de slag, bij een bestaand ontwerpbureau of je eigen studio. Je ondernemersvaardigheden, die je vanuit de studie hebt meegekregen, komen hierbij goed van pas. Je werkt aan eigen projecten, zelfstandig of samen met andere professionals uit je netwerk. Uiteraard kun je je ook verder verdiepen en ontwikkelen als ontwerper binnen een masteropleiding.

Voorbeelden van werk na de studie:

  • het opzetten van een eigen ontwerppraktijk
  • initiëren van eigen projecten
  • werken binnen een bestaande studio

Praktische zaken

Over welk onderwerp wil je meer weten?

Aanmelden & toelating

Aanmelden voor de studie doe je via Studielink.

Let op: voor deze studie vindt een selectie plaats op basis van een assessment.

Over aanmelden en toelating

Open dagen

De volgende open dag staat onder voorbehoud gepland op 7 november 2020.

Mail je vraag Info open dagen

New Design & Attitudes nieuws