Launch 2017: Illustratie | Animatie

Van 1-5 juli 2017 exposeerden de afstudeerders Illustratie en Animatie hun examenwerk tijdens Launch 2017. Hieronder een overzicht van de activiteiten die rondom de examenexpositie plaatsvonden. 

Launch 2018 vindt plaats van zaterdag 30 juni tot en met woensdag 4 juli 2018

Animatie Breda

Launch 2017: Martijn Rook, Animatie AKV|St.Joost
Launch 2017: Martijn Rook, Animatie AKV|St.Joost
Launch 2017: Martijn Rook, Animatie AKV|St.Joost
Previous
Next

“In mijn afstudeerjaar hou ik mij nu bezig met het maken van een humoristische 2D animatie, waarin twee dierlijke karakters allerlei obstakels moeten doorstaan om hun einddoel te behalen. Ik hou ervan om mensen te entertainen en een glimlach op hun gezicht te toveren, iets waar animatie uitermate geschikt voor is.

Omdat je als animator zo gefocust bent op de beelden die je maakt en zo diep in je eigen verhaal verzeild raakt, verlies je soms het overzicht van je project en zakt de moed je weleens in de schoenen. Gelukkig zijn er dan mensen om je heen om je extra motivatie te geven en te vertellen dat je goed bezig bent met je project.”

– Martijn Rook, Animatie

Radio interview met Yentl van der Voort

Yentl van der Voort beet op 21 mei het spits af in de 7‑delige serie interviews met eindexamenkandidaten van AKV|St.Joost Breda in het radioprogramma GrensGeluiden. Dit programma over kunst en cultuur is elke zondag om 11.00 uur op Breda Nu 107.3 fm en 92.9 fm (kabel) en live via internet te beluisteren.

Illustratie 's-Hertogenbosch

Launch 2017: Jeroen Nissen, Illustratie AKV|St.Joost
Launch 2017: Jeroen Nissen, Illustratie AKV|St.Joost
Launch 2017: Jeroen Nissen, Illustratie AKV|St.Joost
Previous
Next

“Ik observeer graag mensen. Het is mooi om te zien hoe mensen veranderen en hoe hun persoonlijkheid invloed heeft op hoe ze over komen op anderen. Dat leg ik graag vast. Daarnaast is mijn werk soms ook maatschappelijk kritisch.

Het afstuderen is best zenuwslopend. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen het bedenken van een eigen project en dat uitvoeren. Ondanks alle stress heb ik alles kunnen doen wat ik wilde doen. Zoals het ontmoeten van auteurs om hen te tekenen.

In de toekomst wil ik graag samenwerken met schrijvers, muzikanten of modehuizen. Tegelijkertijd wil ik ook betrokken blijven bij wat er op de wereld gebeurt. En die betrokkenheid tot uiting brengen in mijn werk.“

- Jeroen Nissen, Illustratie ‘s-Hertogenbosch

Illustratie Breda

Launch 2017: Djenné Fila, Illustratie AKV|St.Joost
Launch 2017: Djenné Fila, Illustratie AKV|St.Joost
Launch 2017: Djenné Fila, Illustratie AKV|St.Joost
Previous
Next

“Ik profileer mijzelf vaak als 'Ruimtelijke Illustrator’. Ik probeer los te komen van de verwachting om de illustratie aan te treffen in het boek. Ik denk dat er nog veel nieuwe, mooie vormen gevonden kunnen worden met het 'illustreren in de ruimte'. Ik werk graag met de collage techniek, sjabloondruk en de combinatie van analoog en digitaal illustreren maken dat ik kan schuiven tot ik een perfectie bereikt hebt.

Ik ervaar het afstuderen als een visitekaartje voor de buitenwereld. Ik wil graag laten zien wie ik ben als kunstenares. In de toekomst hoop ik 2D en 3D beeld te blijven onderzoeken. Naast het illustreren van boeken zou ik heel graag een decor op ware grootte voor een toneelstuk willen maken.”  

- Djenné Fila, Illustratie Breda

Radio interview met Djenné Fila

Op zondag 11 juni 2017 was Djenné Fila te gast bij het radioprogramma GrensGeluiden, waar ze vertelde over haar afstudeerproject.