Launch 2017: Grafisch | Ruimtelijk Ontwerp

Van 1-5 juli 2017 exposeerden de afstudeerders Grafisch en Ruimtelijk Ontwerp hun examenwerk tijdens Launch 2017. Hieronder een overzicht van de activiteiten die rondom de examenexpositie plaatsvonden. 

Launch 2018 vindt plaats van zaterdag 30 juni tot en met woensdag 4 juli 2018. 

Grafisch Ontwerp Breda

Radio interview met Rob en Robin

Op zondag 4 juni waren Rob van den Belt en Robin van Gurp te gast bij het radioprogramma GrensGeluiden om te vertellen over hun afstudeerproces- en project. Dit programma over kunst en cultuur is elke zondag om 11.00 uur op Breda Nu 107.3 fm en 92.9 fm (kabel) en live via internet te beluisteren.

Launch 2017: Emily White, Grafisch Ontwerp AKV|St.Joost
Launch 2017: Emily White, Grafisch Ontwerp AKV|St.Joost
Launch 2017: Emily White, Grafisch Ontwerp AKV|St.Joost

“Het bevragen van de ‘ideale’ maatschappij vormt een rode draad in mijn projecten als ontwerper. Ik ben gefascineerd door de mens en alles wat daarmee te maken heeft. Mijn kracht ligt in het ontwerpen vanuit onderzoek. In mijn afstudeerproject onderzoek ik de impact van designerbaby’s op onze maatschappij. Hoe ver willen we gaan met het aanpassen van het uiterlijk en het genetisch materiaal van onze kinderen?

Toen ik aan de opleiding begon dacht ik altijd dat als ik zou afstuderen, dat ik dan alles zou weten. Nu ben ik aan het afstuderen en kan ik nog wel 100 dingen opnoemen die ik nog zou willen leren over ons vakgebied. Afstuderen heeft voor mij een andere betekenis gekregen. Je bent nooit uitgeleerd en het gaat er niet om of je alles weet of kan. Het gaat erom dat je jezelf kan positioneren en staande weet te houden buiten de academie. Vanuit hier kan iedereen zich eindeloos verder ontwikkelen. In de toekomst hoop ik als ontwerper onderzoek te doen naar hoe ik met kleine ingrepen mensen kan laten nadenken over hun levensstijl of een aanzet kan geven tot een verandering in hun manier van leven.”

- Emily White, Grafisch Ontwerp Breda

Ruimtelijk Ontwerp Breda

Launch 2017: Pjotr van Kan, Ruimtelijk Ontwerp AKV|St.Joost
Launch 2017: Pjotr van Kan, Ruimtelijk Ontwerp AKV|St.Joost
Launch 2017: Pjotr van Kan, Ruimtelijk Ontwerp AKV|St.Joost

"Met mijn afstuderen laat ik aan de wereld zien wat voor ruimtelijk ontwerper ik ben. Afgelopen jaren hebben mijn klasgenoten en ik ons allemaal ontwikkeld tot een unieke ruimtelijk ontwerper. Tijdens het afstuderen laat iedereen zijn eigen identiteit zien. De diversiteit maakt het afstuderen bijzonder.

Ik zie mezelf als een innovatief experience designer. Door eigentijdse duurzame gedachtes te combineren met beleving, komt ik tot unieke ontwerpen voor festivals en evenementen. Mijn ontwerpen zijn geslaagd als ik mensen kan verwonderen, ontroeren en mee kan meenemen in een andere wereld."

- Pjotr van Kan, Ruimtelijk Ontwerp

Radio interview met Juul Dijkmeijer

Op zondag 25 juni was Juul Dijkmeijer te gast bij het radioprogramma GrensGeluiden om te vertellen over haar afstudeerproces- en project.

Grafisch Ontwerp 's-Hertogenbosch

Launch 2017: Yashar van den Brandt Grafisch Ontwerp AKV|St.Joost
Launch 2017: Yashar van den Brandt Grafisch Ontwerp AKV|St.Joost
Launch 2017: Yashar van den Brandt Grafisch Ontwerp AKV|St.Joost
Previous
Next

“In mijn werk probeer ik vaak een reactie uit te lokken. Mijn uitgangspunt is dat tegenstellingen niet altijd ver van elkaar af liggen, maar vaker dicht bij elkaar. Er bestaat nooit helemaal zwart of wit, maar altijd een grijs gebied waarin interessante vragen gesteld kunnen worden. Communicatief en geëngageerd vormgeven helpt mensen elkaar beter te begrijpen in deze eindeloos complexe wereld. Mijn zoektocht om meerdere lagen toe te voegen in zowel beeld als betekenis mondt vaak uit in een stelling die niet iedereen aanstaat, maar mensen wel beweegt. Die de kijker van de aanzet om over de boodschap na te denken en een mening te vormen. Met mijn werk wil ik ook onbekende en interessante verhalen vertellen, die de moeite waard zijn verteld te worden. 

Het afstuderen vind ik een moeilijke, maar leerzame periode. Ik probeer een zo duidelijk mogelijk beeld af te geven aan toekomstige opdrachtgevers/werkgevers en anderen binnen mijn werkveld. En kijk er naar uit om deelgenoot te zijn van de ontwerperswereld en alle know-how, samenwerkingen en doelen die daarin te ontdekken en bereiken zijn." ´

- Yashar van den Brandt, Grafisch Ontwerp