Launch 2017: Fotografie | Film

Van 1-5 juli 2017 exposeerden de afstudeerders Fotografie en Film hun examenwerk tijdens Launch 2017. Hieronder een overzicht van de activiteiten die rondom de examenexpositie plaatsvonden. 

Launch 2018 vindt plaats van zaterdag 30 juni tot en met woensdag 4 juli 2018. 

Fotografie Breda

Launch 2017: Janou Munnik, Fotografie AKV|St.Joost
Launch 2017: Janou Munnik, Fotografie AKV|St.Joost
Launch 2017: Janou Munnik, Fotografie AKV|St.Joost
Previous
Next

“Als maker houd ik me bezig met de oorsprong van de waarheden die ik om me heen zie. In een wereld waar deze steeds minder goed te onderscheiden zijn van leugens vind ik het interessant deze te ontleden, opnieuw te bevragen en in elkaar te zetten. Ik maak gebruik van de observaties die ik dagelijks doe en de notities die ik daarvan maak. Informatie die altijd voor het grijpen ligt. Ik probeer de toeschouwer te betrekken bij vragen die ik stel over bijvoorbeeld, Fake News, Individualisme en de oceaan van meningen waar we ons soms in bevinden. Fotografie geeft mij de houvast en reikwijdte om díé ingrediënten te verzamelen die ik nodig heb om mijn verhaal te kunnen vertellen. Daarnaast gebruik ik ook tekst, collages, video en objecten. Het afstuderen heeft me geholpen tot de kern van mijn project te komen. Begrippen als verhouding, schaal, constructie, deconstructie, inzoomen, uitzoomen, oneindigheid en monumentaliteit, kan ik nu koppelen aan mijn werk. In de toekomst blijf ik een gedreven en nieuwsgierige maker. Mijn projecten hebben een monumentale status, waarin de toeschouwer zich laat verbazen en ik het publiek laat nadenken over hun verhouding tot de wereld.” 

- Janou Munnik, Fotografie 

Radio interview met Nina Verbruggen en Janou Munnik

Op zondag 28 mei waren Nina Verbruggen en Janou Munnik te gast bij het radioprogramma GrensGeluiden. Dit programma over kunst en cultuur is elke zondag om 11.00 uur op Breda Nu 107.3 fm en 92.9 fm (kabel) en live via internet te beluisteren.

Film Breda

Launch 2017: Marijn de Zeeuw, Film AKV|St.Joost
Launch 2017: Marijn de Zeeuw, Film AKV|St.Joost
Launch 2017: Marijn de Zeeuw, Film AKV|St.Joost
Previous
Next

"Mijn projecten gaan vaak over de zoektocht naar een Sublieme ervaring. Een ervaring waarbij je oog in oog komt te staan met je nietigheid. Een ervaring van rust, een moment van volledig in het hier en nu zijn. Een eerder bijna fataal brommerongeluk heeft mij bewust gemaakt van mijn sterfelijkheid en is de oorzaak van mijn interesse naar ‘de machtige nietige mens’. Mijn fascinaties met terugkerende elementen als nietigheid, sterfelijkheid, natuur - mens - dier, het sublieme en unheimische, kracht en loslaten vormden het startpunt van mijn onderzoek voor mijn afstudeerproject. Ik verdiepte me in het vraagstuk rondom de dood en het uit lijden verlossen. Ging op zoek naar antwoorden. En er ontstond ergernis waarom de mens altijd maar wil ingrijpen. Dit heb ik uiteindelijk omgezet naar het verhaal waarbij een vrouw een hond aanrijdt en hierdoor voor verschillende keuzes komt te staan. Daarbij gebruik ik een  combinatie van het slow cinema genre en de korte film.

Met de film die je tijdens het afstuderen maakt, treed je naar buiten. Er ligt ineens een hogere prestatie druk op je project, alsof het niet mislukken mag. In het begin had ik het gevoel dat alles in één keer goed moest gaan. Gelukkig kon ik het al snel weer als experiment zien. En heb ik me met plezier in het afstuderen gestort.“

- Marijn de Zeeuw, Film

Radio interview met Appolonia Duijster

Op zondag 25 juni 2017 was Appolonia Duijster te gast bij het radioprogramma GrensGeluiden.