Beeldende Kunst Graduation Show

...

Van 30 juni tot en met woensdag 4 juli tonen de afstudeerders Beeldende Kunst uit Breda en 's‑Hertogenbosch hun examenwerk tijdens Launch 2018. Hieronder een overzicht van de activiteiten die rondom de Graduation Show van Beeldende Kunst plaatsvinden. 

Beeldende Kunst Breda presenteert C-section, the musical

C-section is een collectief van zevenentwintig kunstenaars, die dit jaar afstuderen aan de opleiding Beeldende Kunst in Breda. De samenwerking komt voort uit nieuwsgierigheid naar de ander en kritiek op de traditie. De studenten geloven dat ze samen altijd tot nieuwe bevindingen kunnen komen. Met een grote variëteit aan kwaliteiten, karaktereigenschappen en interesses. Na een samenwerking van ruim drie jaar kennen ze hun persoonlijke rol en die van de ander. Ze dragen gezamenlijk de verantwoordelijkheid en benutten individuele capaciteiten: organisatorisch inzicht, schrijftalent, communicatie, gevoel voor ruimte en kritische reflectie. De groep bestaat uit mensen die verbinden en ontwrichten.

Normaal gesproken tonen afstudeerders individueel werk, op ruime afstand van elkaar, zodat het werk elkaar niet te veel beïnvloedt. C-section denkt verder dan de kunstenaar als individu en gaat graag rare verbanden aan met onverwachte resultaten. De Graduation Show zal een dynamische, onderzoekende uitkomst hebben, verdeeld over verschillende scènes.

Launch 2018: Eindexamen expositie - musical Beeldende Kunst Breda