Selectieassessment online tijdens coronacrisis

Vanwege de situatie rondom het coronavirus heeft AKV|St.Joost ervoor gekozen de selectieassessments voor het studiejaar 2020-2021 in een gewijzigde vorm te laten plaatsvinden. Dit betekent dat je voor deelname aan dit selectieassessment niet naar de academie hoeft te komen.

Bekijk ook de presentatie hieronder om te weten te komen hoe we dit aanpakken en wat dit voor jou betekent. 

Het huidige online assessment voor toelating tot de propedeuse van AKV|St.Joost bestaat uit de volgende toetsingsonderdelen: 
1.    Het portfolio
2.    Het resultaat van de thuisopdracht
3.    Je motivatie en gesprek met een van de docenten via Skype

Na je aanmelding in Studielink ontvang je van ons instructies over je thuisopdracht en de motivatiebrief die je moet schrijven. Je portfolio en de thuisopdracht ontvangen we graag in digitale vorm via WeTransfer. Het selectieteam zal je werk beoordelen.

Bij positieve beoordeling portfolio en thuisopdracht
Is de indruk van je werk positief, dan maken we een afspraak met jou voor een telefoon- of skypegesprek. Tijdens dit gesprek willen we je graag beter leren kennen en stellen we vragen over je werk, studiekeuze en eventuele toekomstige ambities. Ook de vragen die jij hebt, kun je dan natuurlijk stellen. Na afloop van het gesprek bepalen we dan of jouw AKV|St.Joost-studiekeuze aansluit bij ons opleidingsaanbod. Je ontvangt via e-mail uiterlijk een week na het gesprek de definitieve uitslag.

Bij twijfels over het portfolio en thuisopdracht
Hebben we nog twijfels over de kwaliteit van je werk of missen we nog dingen in je portfolio? Dan ontvang je van ons per e-mail een advies over hoe je je portfolio en/of thuisopdracht binnen 7 werkdagen kunt aanvullen/verbeteren. Bij een positieve beoordeling van het selectieteam ontvang je per e-mail een uitnodiging voor een telefoon- of skypegesprek. Dan geldt de hierboven beschreven procedure. Bij een negatieve beoordeling van je portfolio en thuisopdracht ontvang je een rapportage en een (alternatief) studieadvies.

Wil je liever niet in deze vorm deelnemen aan het selectieassessment? Stuur ons dan een e-mail. We hebben we daarvoor uiteraard alle begrip. Op een moment  dat AKV|St.Joost weer open is, nodigen we je uit voor een selectieassessment in de gebruikelijke vorm.

Ook als je nog vragen hebt, kun je ons altijd mailen!